2546 Objavljeno 21 jul 2021 Autor: Micro Mreza

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv četiri lica zbog sumnje da su zloupotrebom položaja i prevarama oštetili Komercijalnu banku i pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 468.476 KM.

U saopštenju Policijske uprave Banjaluka se navodi da su podnijeli izvještaj protiv S.Š. iz Banjaluke, G.G. iz Srpca, M.Š. iz Banjaluke, te M.T. iz Čelinca.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, izvještaj je, između ostalih, podnesen protiv Srđana Šuputa, bivšeg direktora Komercijalne banke, te je osumnjičen i Goran Golić, poznati notar iz Srpca. Kako se navodi u izvještaju, Šuputa terete za krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, a Golića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pet krivičnih djela nesavjestan rad u službi.

"Navedena lica su osumnjičena da su u martu 2011. godine, kao odgovorna lica, sklapanjem nezakonitih ugovora o reprogramu kredita kod banke u Banjaluci u iznosu od 468.476 KM kao hipoteku za kredit uknjižila zemljište u banjalučkom naselju Ada, a na kojem je već bio izgrađen stambeni objekat, a stanovi prodati. Na taj način su oštetili Komercijalnu banku za 468.476 KM i pribavili protivpravnu imovinsku korist", ističe se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa Srđanom Šuputom, ali mu je telefonski broj bio nedostupan, a ni sa Golićem nismo uspjeli stupiti u kontakt kako bismo uzeli njihove komentare na podnesene izvještaje.

Banjalučanin osumnjičen da je proganjao maloljetnicu

Ðorde D. (18) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je proganjao maloljetnicu (16) koja nije željela da bude s njim u vezi zbog čega joj je zaprijetio da će ubiti nju i njenu porodicu.

Kako sazanjemo, mladić je tinejdžerku proganjao neko vrijeme ubjeđujući je da bude s njim u ljubavnoj vezi.

Šesnaestogodišnjakinja je, kako sazanjemo, odbijala navalentnog mladića, ali joj je on potom zaprijetio. Naime, u utorak naveče nazvao ju je na telefon te joj rekao da će donijeti bombu, pištolj i nož. Kako napominje izvor blizak istrazi, prijetio je da će ubiti i nju i njenu porodicu.

Ona je, plašeći se njegovih prijetnji, s roditeljima slučaj prijavila policiji, koja je ekspresno pronašla mladića. Kako su saopštili iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog, on je odmah uhapšen i terete ga za proganjanje, kao i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Ističu da je policiji prijavljeno da Ð.D. već neko vrijeme prijeti ubistvom i nasiljem maloljetnom licu.

"To je kod maloljetne osobe  izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti" saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaju da je osumnjileni uhapšen u utorak odnosno isti dan kada je slučaju prijavljen Policijskoj upravi Banjaluka. Dodaju da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Uhapšen Banjalučanin sa potjernice

Banjalučka policija uhapsila je lice čiji su inicijali V.Č. iz ovog grada, za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu.

Lice se sumnjiči da počinilo krivična djela tjelesna povreda, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti, saopšteno je iz ove uprave.

U toku je kriminalistička obrada lica.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković