957 Objavljeno 23 jul 2021 Autor: Micro Mreza

Za liječenje Mirjane Jojić iz Banjaluke, koja se bori s karcinomom limfnih čvorova vrata, potrebno je sakupiti oko 30.000 evra, a početkom jula je i "M:tel" otvorio broj 1414 koji mogu pozvati i donirati jednu KM svi koji žele pomoći ovoj hrabroj ženi.

Ona se već sedam godina bori protiv karcinoma dojke, a posljednje pretrage su pokazale da je došlo do metastaziranja tumora na limfne čvorove vrata.     Do sada, kako navodi Jojićeva, nije prikupljeno ni pola novca, iako se kraj mjeseca približava, ali ona i dalje vjeruje u humanost i dobre ljude.

Jojićeva je nezaposlena i samohrana majka, a putem svog Facebook profila je podijelila kako se iz dana u dan sve gore osjeća.

"Ljudi, meni uopšte nije dobro. Molim vas zovite 1414. Ja moram  do kraja mjeseca sakupiti pare da idem, a ne znam kako i da li ću izdržati, sve mi je gore. Nije više  iz dana u dan, nego iz časa u čas", objavila je Jojićeva.

Dodala je i da ne može spavati, jesti, niti sjediti, te da je stanje nepodnošljivo.

"U posljednjem izvještaju je bilo 18.545 poziva. Ni pola, a uzdam se još u ovih 10 dana. Pozovite 1414, molim vas", zamolila je Jojićeva sve ljude koji je prate.

Kako bi sakupili dovoljno novca za njeno liječenje, u utorak će u lokalu "Stara Banjaluka" s početkom u 20 časova biti održana humanitarna žurka, a cijena ulaznice biće pet KM.

Humanost su pokazali i drugi ljudi koji su se putem društvenih mreža udružili kako bi pomogli Mirjani Jojić. Oni objavljuju da žele pomoći prodajući stvari, iznajmljujući vikendicu ili daju popust na određene narudžbe za one koji pozovu broj i doniraju sredstva za njeno liječenje.

Građani koji su uključeni u ovu akciju neprekidno apeluju putem društvenih mreža i mole dobre ljude da podrže Jojićevu kako bi se izborila s teškom bolešću.

Od 1. jula aktivan je humanitarni broj 1414 putem kojeg građani svojim pozivom mogu donirati jednu KM. Mjesec se bliži kraju, ali prema izvještajima koje je napravio "M:tel", Jojićeva je još daleko od svog cilja.

I njena petnaestogodišnja kćerka je putem društvenih mreža poslala apel svima koji mogu da pomognu njenoj majci kako bi ozdravila.

Osim aktivnog broja, za njeno liječenje je otvoren i žiro račun za uplate iz zemlje i inostranstva.

Broj žiro računa za BiH je: 338-35025108861-22, a za uplate iz inostranstva: IBAN BA39 3383 5028 7286 4126, SWIFT: UNCBRA22.

/Nezavisne/

Auto Janković