Auto Janković
497 Objavljeno 27 jul 2021 Autor: Bojan Trgić

Ministar uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srpske Senka Jujić posjetila je vakcinalni punkt u Kulturnom centru Gradiška, te obavila razgovor sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem.

Ovo je redovna posjeta lokalnim samoupravama širom Srpske, koju ministrica Jujić obavlja u znak podrške vakcinaciji građana. Jujićeva je pored apela na građane da se vakcinišu i tako zaštite svoje zdravlje ali i zdravlje drugih naglasila da je Gradiška primjer lokalne samouprave koja dobro funkcioniše u Republici Srpskoj. Kao dokaz tome naglasila je redovan unos podataka u centralnu bazu drugog primjerka matičnih knjiga.

Ne skrivajući zadovoljstvo zbog pohvala koje su stigle na račun Gradske uprave i grada Gradiške, gradonačelnik Zoran Adžić je takođe istakao značaj vakcinacije za građane i pozvao ih da se vakcinišu i da se zaštite pred novi talas virusa, koji je najavljen na jesen. Istakao je i da će Gradiška nastaviti razvoj uzlaznom putanjom, te da će i kroz projekat "e-bebe" Gradiška nastaviti da korača ka zacrtanom cilju, a to je elektronska uprava, kako bi bilo još više pristupačni građanima i privrednicima.

Prema informacijama do kojih smo došli na vakcinalnim punktovima u Gradišci je prvu dozu vakcine dobilo oko 9100 građana, dok je obe doze primilo njih oko 4500.

Centari civilnih inicijativa