Auto Janković
908 Objavljeno 27 jul 2021 Autor: Micro Mreza

Tokom proteklog vikenda 84 vozača isključena su iz saobraćaja zbog prisustva alkohola u organizmu, potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz PU Gradiška.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u dane vikenda, realizovana je republička akcija sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i kontrolu vozača motocikla, lakog motocikla i mopeda.

Tokom navedene akcije, 84 vozača sankcionisana su zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 2 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 0,30 g/kg, kod 52 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 19 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod 11 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode. Evidentirano je i 175 ostalih prekršaja.

Ukupno je kontorolisano 11 vozača motocikla, lakih moticala i mopeda, a evidentirano je 12 prekršaja.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa