1753 Objavljeno 29 jul 2021 Autor: Bojan Trgić

U prethodnom periodu smo dobili dosta upita od strane građana Gradiške kada je u pitanju priključenje na elektrodistribucijsku mrežu u našem slučaju kod dobavljača preduzeća "Elektrokrajina" a.d. Banja Luka.

Naime, kako tvrde građani, postupak priključenja od momenta zahtjeva za priključkom traje i po nekoliko mjeseci, što prouzrokuje brojne probleme. Jedan građanin nam se požalio da ne može useliti u stan, jer nema struje pa je primoran da živi kao podstanar, gdje gubi dosta novca.

Isto tako, građani na selu imaju probleme s priključkom, jer ne mogu da krenu s gradnjom kuće. Ništa bolja situacija nije ni kod privrednika, koji ne mogu useliti u kancelarije ili krenuti sa privrednim aktivnostima, zbog kašnjenja kod priključenja.

''Micro mreža'' je kontaktirala Elektrodistribuciju Gradiška ali su nam kratko poručili da taj dio nije u njihovoj nadležnosti. Oni uredno zaprime zahtjev i pošalju ga u Banja Luku, odakle treba doći povratna informacija. 

Obratili smo se upitom i Elektrokrajini u Banjoj Luci ali još nismo dobili nikakav odgovor. U međuvremenu smo iz pojedinih izvora saznali da je izvršni direktor za tehnička pitanja Nenad Drljača i njegova služba odgovorni za sporost i neprilike u kojima su se našli građani Gradiške, a vjerovatno i drugih gradova Srpske.

Krajem prošle godine u Elektrokrajini je došlo do reorganizacije, gdje su radne jedinice, među kojima je i Gradiška, svedene na terenski rad bez administracije. Upravo je ta reorganizacija dovela do komplikovanije procedure, pa su posljedice svega čekanja i na priključke, a u svemu ispaštaju građani.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković