1375 Objavljeno 30 jul 2021 Autor: Micro Mreza

Još jedna tragedija u Prijedoru u kojoj je nastradalo dijete desila se u četvrtak, kada je jedanaestogodišnjak M.V. iz tog grada poginuo nakon što je kvadom sletio s puta.

Nova saobraćajna tragedija koja je potresla ovaj grad, u kojem se u protekom periodu, nažalost, samo nižu crne brojke čiji su akteri maloljetnici, desila se u četvrtak oko 21 čas u naselju Veliko Palančište, u Prijedoru.

Naime, jedanaestogodišnjak, koji je inače iz tog mjesta, vozeći četvorotočkaša, izgubio je kontrolu nad vozilom te je sletio na jednom dijelu nekategorisanog puta.

Usljed slijetanja dječak je zadobio teške tjelesne povrede, te su ljekari pokušali da ga spasu, ali nažalost, bezuspješno.

Iako je dječaku pružena hitna medicinska pomoć, te je zbog težine povreda prevezen u prijedorsku bolnicu, nažalost, on je podlegao povredama.

Policiju su o ovom slučaju obavijestili ljekari iz Hitne pomoći, koji su primili dječaka s teškim povredama.

U  Policijskoj upravi Prijedor rekli su da im je  oko 21.10 prijavljeno da se na nekategorisanom putu u naselju Veliko Palančište, u Prijedoru, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradalo jedno lice. 

"U  prisustvu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na licu mjesta izvršen je uviđaj, kom prilikom je utvrđeno da je do saobraćajne nezgode došlo slijetanjem s kolovoza četvorotočkaša kojim je upravljalo maloljetno lice i koje je usljed zadobijenih povreda preminulo u JZU Bolnica 'Dr Mladen Stojanović' u Prijedoru", navode iz policije.

Izvor blizak istrazi rekao je da se spro-vode istražne radnje kako bi se utvrdili uzroci i sve druge okolnosti ove nesreće, odnosno da li su brzina ili pak neiskustvo djeteta vozača doveli do ovakve tragedije.

Ova nesreća potresla je Prijedorčane, koji su proteklog vikenda izgubili mladog sugrađanina, takođe jedanaestogodišnjaka, koji je, kako smo pisali, poginuo u subotu kada je vozeći se na biciklu izgubio kontrolu i udario u  mazdu.

Izvori bliski istrazi rekli su nam da je dječak navodno bio zakačen na skuter, kojim je takođe upravljao maloljetnik, pa je u jednom momentu izgubio kontrolu i preletio na suprotnu stranu ceste kojom je dolazilo vozilo.

Tada su pripadnici Policijske uprave Prijedor apelovali na vozače da poštuju saobraćajna pravila, a posebno na bicikliste i motocikliste, kao i na roditelje da obrate dužnu pažnju na maloljetna lica koja su učesnici u saobraćaju. 

Međutim, nažalost desila se još jedna tragedija u kojoj je prerano ugašen mladi život, te je policija ponovo uputila apel kako učesnicima u saobraćaju, tako i roditeljima maljoljetnika kako bi se spriječile ovakve tragedije.

Osim tragedije u Prijedoru, i N.K. iz Teslića teško je povrijeđen u četvrtak na području ove opštine, kada se, upravljajući mopedom honda sudario sa škodom, za čijim volanom je bio D.M. takođe iz Teslića. 

Saobraćajna nezgoda se desila ujutro u 6.48  u mjestu Barić.

Takođe, vozač džete, čiji su inicijali N.V.,  teže je povrijeđen, a dvije osobe su lakše povrijeđene  u saobraćajnoj nezgodi koja se u petak dogodila u mjestu Rogoušići, opština Pale. U nezgodi, koja se dogodila oko tri  časa, učestvovao je i ford, čiji je vozač lakše povrijeđen.

Dijete ispalo ocu iz naručja i utopilo se

Petogodišnji dječak iz Avganistana utopio se u Uni dok je njegova porodica pokušavala preći rijeku kako bi došla u Hrvatsku.

Kako nam je potvrđeno, tragedija se desila oko ponoći između četvrtka i petka kada je migranska porodica pokušala pregaziti Unu.

Porodica koja je, kako je kasnije utvrđeno, najvjerovatnije iz Avganistana, u pokušaju da zakorači u novi život na hrvatsku teritoriju, doživjela je veliku tragediju jer su u tom pokušaju izgubili jedno od četvoro djece s kojima su se uputili u ovaj veoma rizičan poduhvat.

Kako nam je potvrđeno, dječak koji je tragično nastradao dok je porodica pokušavala pregaziti rijeku bio je u naručju oca, kojem je u jednom trenutku iskliznuo iz ruku i upao u Unu.

Uslijedili su bolni vapaji za život djeteta i roditelji su bezuspješno pokušavali da ga pronađu u vodi.

Njihove jauke čuli su mještani, koji su pozvali policiju te su obaviještene nadležne službe, a svi su se uključili u potragu za djetetom koje je nestalo u Uni.

Na terenu su se brzo našli pripadnici Policijske stanice Novi Grad, Teritorijalne vatrogasne jedinice iz tog grada, radnici Doma zdravlja, kao i mještani koji su čamcima krenuli s njima u potragu.

Jedan od mještana za nešto manje od sat vremena od prijave uočio je dijete u vodi.

Iako su ljekari odmah pokušali reanimaciju dječaka, nažalost nisu mu mogli pomoći i mogli su samo konstatovati smrt.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, u petak oko 00.05 prijavljeno je da u Novom Gradu na ušću rijeke Sane u Unu nekoliko nepoznatih osoba pokušava preplivati rijeku.

"Izlaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli su pet migranata, od kojih su došli do saznanja da je prilikom pokušaja prelaska rijeke jedno maloljetno lice nestalo u rijeci", naveli su iz policije.

Dodaju da je iste noći oko 00.50, nedaleko od navedenog mjesta, u rijeci Uni, pronađeno beživotno tijelo maloljetnog lica, državljanina Avganistana.

Dodaju da je o navedenom događaju obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Služba za poslove sa strancima, Terenski centar Banjaluka.

Utapanje na jezeru Kop Šićki Brod

Tijelo F.A. (62) iz Tuzle izvučeno je u petak iz jezera Kop Šićki Brod, a utapanje je prijavljeno dan ranije oko 17 časova.

Beživotno tijelo muškarca su izvuki pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Tuzlanskog kantona.

Nakon što je tijelo izvučeno iz vode, prebačeno je u Komemorativni centar Tuzla, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa