4037 Objavljeno 03 avgust 2021 Autor: Micro Mreza

Nedeljko Simić /46/ iz Kotor Varoša poginuo je u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu u Maslovarama, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

U nesreći su učestvovali vozilo "pasat", kojim je upravljao Simić, i "audi", za čijim volanom je bio Vladan Petrušić /23/ iz Kotor Varoša.

Saobraćajna nezgoda dogodila se juče oko 19.00 časova na dionici magistralnog puta Maslovare-Obodnik.

Uviđaj je izvršila dežurni okružni javni tužilac Gordana Mijatović zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Kotor Varoš.

Ona je naložila preduzimanje istražnih radnji i mjera, kao i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti nesreće.

Naložena je i obdukcija tijela nastradalog u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Uhapšen kradljivac mobilnog telefona u Banjaluci

Pripadnici policijske uprave Banjaluka uhapsili su Ž.J. ubrzo nakon krađe, rečeno je u PU Banjaluka.

Nadležnoj policijskoj stanici, juče je od strane oštećenog, prijavljeno je, da je nepoznata osoba iskoristila nepažnju, te sa vanjske strane prozora porodične kuće ukralo mobilni telefon.

Kod l Ž.J. pronađen je i oduzet mobilni telefon, koji će biti vraćen oštećenom.

''O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka'', rekli su u PU Banjaluka.

Banjalučanin vozio auto s tablicama za kojima je raspisana potraga

Pripadnici banjalučke policije juče su kontrolom utvrdili da je S.P. iz Banjaluke vozio neregistrovani mercedes s nepripadajućim registarskim tablicama, a za kojim je prijedorska Policijska uprava raspisala potragu.

Kako je saopšteno iz PU Banjaluka, kontrolom je utvrđeno da imenovani u registru novčanih kazni ima dug od 400 KM.

Protiv S.P. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

U požaru jedno lice smrtno stradalo

Rodoljub K. (66) iz Prnjavora nastradao je u subotu prilikom pokušaja gašenja požara na njivi u Donjim Smrtićima kod Prnjavora, saznaje Srpskainfo.

''Izvršenim uviđajem, utvrđeno je, da je on palio travu i nisko rastinje, nakon čega je došlo do nekontrolisanog širenja požara koji je zahvatio površinu od oko 20 dunuma, a isti je pokušao lokalizovati požar, usljed čega je smrtno stradao. Obaviješten je dežurni mrtvozornik koji je izašao na lice mjesta i konstatovao da je smrt nastupila usljed gušenja'', rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Sletio traktorom sa puta, preminuo na UKC-u

Osoba Z.S. iz Kotor Varoša je preminula na UKC-u od povreda zadobijenih prilikom slijetanja traktora sa puta, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nezgoda se dogodila u nedjelju oko 18.20 časova na putu Maslovare - Borci.

Z.S. je upravljalo radnom mašinom marke "IMT 539".

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", dodaju iz Policijske uprave.

Uhapšen kod Autobuske stanice u Banjaluci - hodao s pištoljem

Državljanin Srbije V.J. (68) uhapšen je u Banjaluci jer je sa pištoljem oko pojasa šetao oko Autobuske stanice u Banjaluci, javlja "Alternativna televizija".

"Policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, kod lica V.J. pronašli i oduzeli pištolj i određenu količinu municije", poručili su iz PU Banjaluka.

Kako dodaje pomenuta televizija, policajci su bili šokirani kada su uočili da starac za pojasom ima pištolj "CZ" kalibra 7,62 milimetra, pa su ga zaustavili. Ne misleći da je napravio bilo kakav prekršaj, starac im je navodno saopštio da za pištolj nema dozvolu, te da ga uvijek nosi sa sobom.

Vjeruje se da je s oružjem doputovao u Banjaluku, ali je nejasno kako je uspio da ga prenese preko granice.

On je legitimisan u Ulici braće Podgornika gdje je čekao autobus za Srbiju.

Banjalučani se predstavili kao lažni policajci, osumnjičeni da su uzeli novac

Banjalučka policija lišila je slobode D.Ć. i E.M. iz Banjaluke zbog sumnje da su, predstavljajući se kao policajci, pretresli dvije osobe od kojih su uzeli novac i kutiju cigareta.

Oni su lišeni slobode u subotu, 31. jula, a kod D.Ć. su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela lažno predstavljanje, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

"Oštećeno lice prijavilo je da su im, dok je bio u društvu sa još jednim licem, prišla dva nepoznata lica koja su se predstavila kao policijski službenici, nakon čega su ih pretresli i uzeli određenu količinu novca i kutiju cigareta", navedeno je u saopštenju.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su u petak, 30. jula, lišili slobode lice čiji su inicijali V.J. iz Srbije kod kojeg su pronašli i oduzeli pištolj i određenu količinu municije.

Lice V.J. je osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa