3163 Objavljeno 14 septembar 2021 Autor: Micro Mreza

Banjalučka policija uhapsila je okviru akcije "Plantaža 2021" Nebojšu S. (44) i Zorana J. (41) iz tog grada nakon što su pronašli zasad indijske konoplje.

Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka na lokaciji na području grada Banjaluka, pronađen je ilegalan zasad indijske konoplje, i to 21 stabljika visine od 175 cm do 240 cm, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, za koje je utvrđeno da pripadaju navedenim licima.

"Izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i dvorišta na području Grada Banjaluka, koje koriste N.S. I Z.J. kojom prilikom je pronađena i oduzeta oprema za uzgoj indijske konoplje", navode iz policije.

Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbi Okružnog suda.

Uhapšen vozač sa 3,23 g/kg alkohola u organizmu

D.G. iz Prnjavora uhapšen je juče nakon što je sa 3,23 g/kg alkohola u organizmu izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su povrijeđene dvije osobe, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

"Naime, iste večeri oko 21.20 prijavljeno je da se na magistralnom putu Klašnice - Prnjavor u mjestu Čorle, opština Prnjavor, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali D.G. s putničkim automobilom audi i lice R.K. s putničkim automobilom golf koje je u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobilo tjelesne povrede, kao i suvozač u navedenom vozilu lice D.K.", navodi se u saopštenju. 

D.G. je testiran na prisustvo alkohola u organizmu, a utvrđeno je 3,23 g/kg alkohola u organizmu.

Gorio auto u garaži tržnog centra u Banjaluci

Fiat u vlasništvu žene D.V. zatečen je zapaljen jutros u podzemnoj garaži u banjalučkom tržnom centru Merkator, potvrđeno je za "Nezavisne".

Slučaj je policiji prijavljen jutros u 7. 15 časova.

Kako nam je rečeno u Policijskoj upravi Banjaluka u toku je uviđaj nakon kojeg će biti poznato više detalja.

Medicinska sestra iz Banjaluke priznala krivicu za šverc narkotika

Lora Glušica (22) iz Banjaluke, optužena za šverc narkoticima, zaključila je sporazum o priznanju krivice sa Okružnim tužilaštvom i pristala na tri i po godine zatvora.

Ovaj sporazum prihvatilo je vijeće banjalučkog Okružnog suda kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić, a izricanje presude zakazano je za četvrtak.

Glušica je optužena u predmetu „Kavez“ zajedno Savom Čolićem (33) i Draganom Narančićem (28) iz Banjaluke koji su već osuđeni na po pet godina zatvora.

Glušica je tokom sudskog postupka protiv njih pobjegla, pa je protiv nje postupak razdvojen. Ona je u sudu istakla da je iz BiH otišla radi svoje bezbjednosti, te je zamolila da ostane u pritvoru. Ona je kako saznajemo nedavno izručena iz Mađarske u BiH i smještena u pritvor koji joj je određen zbog bjekstva.

Prema optužnici, Glušica je zajedno sa Čolićem te Narančićem s kojim je bila u emotivnoj vezi, učestovala u prodavaji heroina i marihuane na području Banjaluke. Drogu su prodavali  od avgusta do 19. decembra 2019. godine.

U optužnici se navodi navodi da je Čolić od njemu poznatih lica nabavljao veće količine droge, a zatim angažovao  Glušicu i Narančića da je preprodaju.  Njih dvoje su narkotike prepakivali u manja pakovanja i prodavali krajnjim konzumentima. Marihuanu i heroin prodali su većem broju lica u više navrata. Čolić  je droge čuvao u iznajmljenom stanu u Novoj Varoši.

Glušica je ginekološko akušerski tehničar i bila je zaposlena kao medicinska sestra, piše Glas Srpske.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa