628 Objavljeno 05 oktobar 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Danas pretežno sunčano uz malo prolaznu oblačnost i veoma toplo za ovaj dio godine.

U drugom dijelu dana doći će do porasta oblačnosti koja će tokom poslijepodnevnih časova ili večeri na srijedu usloviti slabe padavine.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 24ºC do 28ºC.

Biometeorološka slika: Tokom većeg dijela dana povoljna. U nastavku dana uslijed sparnijeg vremena, te nailaska promenje vremenskih uslova tegobe mogu osjetiti meteropate u vidu nesanice glavobolje i razdražljivosti, kao i reumatski bolesnici.

Od srijede hladnije

Od srijede osjetno hladnije uz početak padavinskog perioda. Tokom ovog perioda biće dnevnih prekida padavina i kraćih sunčanih intervala, te sunčanih perioda.

Minimalna temperatura vazduha od 10ºC do 13ºC, a u nastavku nedjelje još koji stepen niže vrijednosti.

Maksimalna temperatura vazduha u srijedu od 17ºC do 19ºC, a u četvrtak i petak najviša temperatura vazduha kretaće se do oko 14ºC.

Biometeorološki uslovi od srijede nepovoljni. Tokom ovog padavinskog perioda moguća je erozija tla, te se očekuje porast vodostaja rijeka i potoka.

Uslijed porasta koncentracije saharskog pijeska očekuje se prljava kiša u noći s utorka na srijedu ili u srijedu ujutru.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković