7491 Objavljeno 08 oktobar 2021 Autor: Micro Mreza

Rasvijetljeno je krivično djelo ''Izazivanje opšte opasnosti'', potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz PU Gradiška.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška u jutarnjim časovima na području grada Gradiška, izvršili su pretres na četiri lokacije, a u vezi sa krivičnim djelom ''Izazivanje opšte opasnosti'' izvršeno dana, 30.09.2021. godine u mjestu Vrbaška, grad Gradiška.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Tokom navedenih aktivnosti, tri lica su lišena slobode, inicijala G.L, B.D. i R.B. svi iz Gradiške. Lica G.L. i B.D se sumnjiče da su dana, 30.09.2021. godine u noćnim časovima, pješke i neopaženo došli do kuće stanovanja oštećenih, te tom prilikom u dvorište kuće stanovanja bacili dvije ručne bombe M-75, od kojih je jedna eksplodirala pričinila materijalnu štetu na kući, pomoćnom objektu i vozilima.

Lice R.B. se sumnjiči da je u kući stanovanja držala dijelove vojnog oružja čime je počinila krivično djelo ''Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'', te da je bila upoznata o izvršenju krivičnog djela ''Izazivanje opšte opasnosti''.

Motiv za izvršenje krivičnog djela prema dosadašnjim saznanjima su narušeni porodični odnosi oštećenih i osumnjičene R.B.

U toku je kriminalistička obrada nad licima, a dalje postupanje sa istima će biti u skladu sa odlukama postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa