1679 Objavljeno 15 oktobar 2021 Autor: Micro Mreza

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv devet osoba zbog milionske malverzacije u Šumskom gazdinstvu "Borja" u Tesliću.

Optužnicom su obuhvaćeni i K.B.(54), B.M. (57), K.D. (44), B.M. (41), G.Đ. (38), Đ.M. (46) i S.M. (35), svi iz Teslića, koji se terete za krivično djelo zloupotreba u postupku javnih nabavki.

''Prema navodima optužnice, O.S. i P.S. se terete da su 13. jamuara ove godine u poslovnim prostorijama Šumskog gazdinstva ''Borja'' Teslić, zloupotrijebili položaj odgovornih lica u ŠG “Borja”, kao ugovornom organu u postupku javne nabavke za učešće u postupku dodjele ugovora o uslugama Šume Republike Srpske a.d. Sokolac – Šumsko Gazdinstvo ''Borja'' Teslić, ukupna vrijednost svih radova 1.8 miliona KM. Nabavka je podijeljena na LOT od 1-13, na način što su pozvali odgovorna lica u privrednim društvima i to K.B, B.M, K.D, B.M, G.Đ, Đ.M. i S.M, te im omogućili da na nedozvoljen način dogovaraju raspodjelu LOT odnosno odjela za koje će podnijeti ponude i usaglašavaju cijene koje će biti ponuđene od strane istih kao potencijalnih ponuđača'', saopšteno je iz dobojskog tužilaštva.

Optužnica je upućena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Tesliću.

/Srpskainfo/

Auto Janković