801 Objavljeno 29 oktobar 2021 Autor: Bojan Trgić

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška i rukovodilac fondacije "Solidarnost" Gradiška Milovan Gagić potpisao je ugovore o stipendiranju sedam srednjoškolaca i jednog studenta iz porodica boračkih kategorija. 

Stipendija fondacije "Solidarnost" Gradiška nosi naziv po umrlom borcu Milan Babić-Miki, a njegova kćerka je jedan od učenika koji je ostvario stipendiju i koja je veoma ponosna slušajući priče o njenom ocu koji se herojski borio za stvaranje Republike Srpske. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će realizovati Gradska boračka organizacija Gradiška, poručuje njen predsjednik Milovan Gagić.

"Mi smo odlučili da stipendija nosi ime po jednom od naših najboljih boraca Milanu Babiću. Sretni smo što je jedan od stipendista i njegova kćerka i ovim putem želim da poručim da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koje će realizovati naša Gradska boračka organizacija".

Stipendije će biti isplaćivane 10 mjeseci, od čega će rednjoškolcima biti isplaćivano 80KM mjesečno, dok će studentima visina stipendije iznositi 100KM mjesečno. Fondacija "Solidarnost" je do sada stipendirala oko 200 djece pripadnika boračkih kategorija. Osim stipendija, ova fondacija pomaže i na druge načine, kao što su kupovina osnovnih potrepština za život, sanaciji objekata, šteta i druge aktivnosti.


Pratite ''Micro mrežu'':
 Facebook, Logo, Social Network, Network   

Auto Janković