4019 Objavljeno 22 novembar 2021 Autor: Micro mreža

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, u večernjim časovima, u saradnji sa građanima, uhapsili su trojicu migranta zbog sumnje da su iz jedne kuće ukrali novčanik sa novcem, saznaje Srpskainfo.

Portparol Policjske uprave Gradiška Vesna Vučić rekla je da je policiji danas oko 17.50 prijavljeno da Vidovdanskom ulicom trče tri muškarca koja svojim izgledom asociraju na migrante, a za njima ženska osoba koja uzvikuje da su joj otuđili novčanik.

''Brzom reakcijom policijskih službenika, a u saradnji sa građanima, pronađene su i uhapšene tri osobe, koja se sumnjiče da su iz kuću oštećene otuđili novčanik u kojem se nalazio novac i lični dokumenti'', pojasnila je Vučićeva.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti krivičnog djela krađa.

Kako Srpskainfo saznaje, migranti iz Libije su ušli u kuću u centru Gradiške i u hodniku pronašli torbicu iz koje su ukrali novčanik, ali je vlasnica čula da se otvaraju i zatvaraju vrata od kuće i izašla je ispred i vidjela migrante.

''Tu je bio jedan momak i ona mu je rekla da ih proba zaustaviti i dok je provjerila torbu, migranti su krenuli bježati. Taj mladić je krenuo da trči za njima i tokom potjere jedan je odbacio novčanik, ali ga je taj mladić stigao i zadržao do dolaska policije. Takođe, taj momak je pronašao novčanik i vratio ga vlasnici'', kaže izvor Srpskainfo i dodaje da je u novčaniku bilo 500 maraka.

''U međuvremenu policija je uhapsila i drugu dvojicu migranata. Prilikom ispitivanja u policiji, dvojica migranta su tvrdila da su maloljetni'', dodao je sagovornik Srpskainfo.

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su da se zahvaljuju građanima na saradnji i pomoći pri pronalasku i hapšenju osumnjičenih za krađu.


Pratite ''Micro mrežu'':
 Facebook, Logo, Social Network, Network   

Auto Janković