243 Objavljeno 23 novembar 2021 Autor: Bojan Trgić

Simulacijom saobraćajne nezgode sa teško povrijeđenim učesnicima na platou ispred Kulturnog centra u Gradišci je obilježen Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda pod sloganom “Sjetimo se, podržimo i djelujmo”. Vježbi su prisustvovali predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, grada Gradiška, Auto-moto društva Gradiška, predstavnici Policijske uprave Gradiška i Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška.

Pokaznu vježbu pružanja prve pomoći izveli su volonteri Crvenog krsta Gradiška.

Prema podacima gradiške Policijske uprave koja pokriva područje Gradiške i Srpca u proteklih deset mjeseci poginulo je četvoro lica, teško povrijeđeno 21 lice, dok je lakše povrede imalo 113 lica.

Cilj ove aktivnosti jeste sjećanje na žrtve saobraćajnih nezgoda, ali i podizanje svijesti kod učesnika u saobraćaju o poštovanju zakonskih propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, kako bi se smanjile posljedice saobraćajnih nezgoda, poručuje stručna saradnica za preventivu saobraćajnih nezgoda Auto-moto saveza Republike Srpske Jelica Lubura.

''Ovaj dan treba samo da nas podsjeti da i dalje, kako kroz primjere drugih, tako i kroz lične primjere vodimo računa o bezbjednosti saobraćaja. Isto tako u cijelo društvo mora više računa da vodi o prevenciji'', poručuje zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović.


Pratite ''Micro mrežu'':
 Facebook, Logo, Social Network, Network   

Auto Janković