717 Objavljeno 26 novembar 2021 Autor: Micro Mreza

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske skreće pažnju građanima da budu oprezni prilikom kupovine putem interneta, imajući u vidu da se 26. novembar na međunarodnom nivou obilježava kao "crni petak", te da je upravo u ovom periodu povećana kupovina putem interneta.

IZ MUP-a ističu da izvršioci krivičnih djela koriste ovakve prilike da intenziviraju svoje aktivnosti, a građanima se posebna pažnja skreće na lažne internet stranice za kupovinu, lažne igre na sreću, lažne dobitničke kartice, lažne internet stranice sa reklamama za "crni petak", "fišing" linkove i imejl poruke koje promovišu "crni petak".

''Prilikom plaćanja potrudite se i provjerite recenzije prije kupovine, koristite kartice, jer imate više šanse za povrat novca. Plaćajte samo kada ste spojeni na sigurnu internetsku vezu i izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni Wi-Fi'', saopšteno je iz MUP-a Srpske

Više informacija građani mogu dobiti na internet stranici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova, posredstvom koje građani mogu da prijave takve sumnjive aktivnosti.


Pratite ''Micro mrežu'':
 Facebook, Logo, Social Network, Network   

Auto Janković