Krčma kod Ace
6514 Objavljeno 26 novembar 2021 Autor: Micro Mreza

Zoran Ljiljak (56) iz Novog Grada uhapšen je u četvrtak zbog krađe dok se za njegovim saučesnikom Perom Zdjelarom (60) iz ovog grada još uvijek traga, potvrđeno je "Nezavisinim".

Kako nezvanično saznajemo, oni su prošle godine u septembru provali u stan jednog banjalučkog frizera i ukrali zlatni nakit, ručni sat i 8.000 KM ukupne vrijednosti 13.850 KM.

Obojica osumnjičenih su od ranije poznati policiji po krivičnim djelima.

Iz Policijske uprave Banjaluka rekli su da su pretresene kuće, vozila, kao i druge prostorije na području Novog Grada koje koriste osumnjičeni.

Tom prilikom pronađni su i oduzeti provalnički alat, prilagođeni kod ključevi za obijanje brava - češljevi i lomači, automatska puška, ručna bomba, veća količina municije, ručni sat, zlatni nakit i više mobilnih telefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

"O događaju je obaviješten dežurni okružni tužilac, koji je naložio da se, nakon kompletiranja predmeta, dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namjenjenih za izvršenje krivičnih djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", kazali su iz PU  Banjaluka.

Skandal u Policijskoj upravi Prijedor: Ušetao u policiju i uzeo vreću sa dokazima

Policija je danas u Prijedoru uhapsila D.Z. tokom, kako je saopšteno, izvršenja krivičnog djela "oštećenje i oduzimanje tuđe stvari".

Prilikom hapšenja kod osumnjičenog su pronađeni dokazi koji su inače bili deponovani u policiji!

Srpskainfo saznaje da se radilo o oružju i drogi, ali šta je konkretno uzeo osumnjičeni u policiji nisu željeli govoriti.

Pitanje koje se postavlja jeste kako je kriminalac mogao nesmetano ući u policijske prostorije i uzeti predmete, a zatim izaći napolje.

Iako smo poslali upit Policijskoj upravi Prijedor, umjesto odgovora oni su poslali saopštenje za javnost.

U ovom saopštenju se, između ostalog, navodi da je D.Z. došao u posjed predmeta iz Policijske uprave Prijedor tako što se lažno predstavio?!

Dodali su kako će protiv odgovornih policijskih službenika biti preduzete mjere u cilju utvrđivanja okolnosti kako je osumnjičeni mogao doći u posjed predmeta koji su se nalazili u PU Prijedor.


Pratite ''Micro mrežu'':
 Facebook, Logo, Social Network, Network   

Auto Janković