Krčma kod Ace
2169 Objavljeno 28 novembar 2021 Autor: Micro mreža

Senadu Tatareviću, koji se nalazi u teškom stanju, hitno je potrebno 0 negativna krvna grupa, koju građani mogu donirati u bolnici u Gradišci.

S obzirom na to da je ova krvna grupa rijetka, on može primiti samo 0 negativnu krvnu grupu.

Armen Tatarević, njegov sin, na društvenim mrežama je objavio da je njegovom ocu krv rijetka i ne zgrušava se te da su mu zbog toga potrebni davaoci krvi kako bi preživio naredne dane.

"Čovjek koji je odškolovao hiljade i hiljade djece, stipendirao djecu bez roditelja, nahranio porodice, sada treba vašu pomoć. Molim vas dijelite, javite se", naveo je Tatarević.

Dodao je da će on obezbijediti i organizovati prevoz.

"Ukoliko sakupim dovoljno ljudi, nebitno iz kojeg grada, organizujem autobus, kombi, nešto što će već doći po vas i vratiti vas kući", napisao je Tatarević.

Naglasio je da je njegov otac već šest mjeseci po bolnicama te da mu je juče pukao čir.

"Tata od juna ima napade znojenja i visoke temperature. Ne mogu otkriti šta je, a čovjek svaki dan ima temperaturu 38,5", napisao je Tatarević.

On je čak ponudio da davaocima krvi plati 100 KM po dozi, samo kako bi se prikupilo dovoljno krvi.   

"Shvatio sam da ponuda možda nije adekvatna prema aspektu dobrovoljnih davaoca, ali ponuda ipak stoji, 100 KM po dozi, jer možda nekome treba novac. Svako svoju muku muči", poručio je Tatarević putem svog Facebook profila.

/Nezavisne/

Auto Janković