2023 Objavljeno 27 avgust 2018 Autor: Bojan Trgić

Zaseoci Šimalovska i Greda, koji povezuju mjesne zajednice Jazovac, berek i Cerovljane dobili su  1 400 metara novog asvaltiranog puta.

U ovim zaseocima žive raličite etničke grupe, Poljaci, Ukrajinci ali i mnogo Srba iz dijaspore. Kako ističe predsjednik mjesne zajednice Cerovljani, Novo Milanović, ovo je izuzetno bitan projekat za lokalno stanovništvo jer na ovim prostorima živi dosta mladih ljudi. "Ovdje živi preko 15 mladih bračnih parova i bitna im je ova infrastruktura za funkcionisanju uopšte. Hvala opštini Gradiška na ispunjenom obećanju i hvala načelniku opšine Zoranu Adžiću".

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da će opština nastaviti da razvija gradiška sela i mjesne zajednice i da je ovo dokaz da se ide u tom smjeru. "Ovo još jedna naša infrastrukturna pobjeda i mi smo kao lokalna uprava ispunili ono što smo obećali. Mi nismo ti koji rade samo za izbore i da obećavamo samo sada. Mi hoćemo da vratimo povjerenje građanima ovaj put gdje smo na povjerenje uradili ovaj put bez uslovljavanja."

Stanovnik Cerovljana Miloš Stijaković ističe da je ovo za njega kao mladog čovjeka projekat od velike važnosti, jer će mu sada uz adekvatnu putnu infrastrukturu biti lakše i brže obavljanje svakondevnoh poslova. "Svaki dan putujem u Novu Topolu na posao i sigurno da će mi ovaj put pomoći da brže i lakše dođem na posao ali i u grad kad krenem jer sam sada sa svima povezan''.

Osim ovog puta, u Cerovljanima je rekonstruisan i makadamski put, kao i prilaz groblju, koji je u pređašnjem periodu bio zarastao i u lošem stanju.

Auto Janković