4358 Objavljeno 01 septembar 2018 Autor: Bojan Trgić

Danas su se na platou ispred Kulturnog centra okupili građani Gradiške pod parolom"Gradiška se budi - građanima je dosta nepravde". Iako je vrijeme bilo izuzetno loše preko 200 okupljenih građana iskazalo je svoje nezadovoljstvo i podržalo Davora Dragičeviće, oca tragično preminulog Davida Dragičevića u rješavanju ovog slučaja. 

Davor Dragičević se obratio Gradiščanima, rekavši da je Gradiška od prvog momenta uz njega i njegovo ubijeno dijete.

"Gradiška je od prvog momenta uz "Pravdu za Davida", uz moje ubijeno dijete, uz mene da dođemo do istine i pravde a naći ćemo je ja vam garantujem. Riješićemo ovod a više ni jedno dijete ne strada jer zakon za sve treba biti isti. Koga štite od institucija Republike Srpske neka samo kažu, a moraće jednog dana da kažu. Ovakva Republika Srpska meni ne treba, da mi ubiju dijete, ali njima će doći kraj vrlo brzo."

Mnogi Gradiščani su bili uz Davora i poručuju da samo traže da država zaštiti njihovu djecu i da onaj ko je počinio zločin bude adekvatno kažnjen.

160. dan građani Republike Srpske protestuju tražeći rješenje ovog i drugih slučajeva tragično stradale djece. Pjesma "Klinac iz geta" vrtila se večeras u Gradišci, vrtiće se još koliko god bude potrebno, odjekivaće i Davidova molitva, sve za pravdu kako kažu građani.

Auto Janković