4295 Objavljeno 14 maj 2022 Autor: Bojan Trgić

Nakon što je bio najbolji student u svojoj generaciji, Elvis Mujkić iz naselja Rovine kod Gradiške, se popeo stepenicu više, odbranivši master rad. Elvis služi za primjer Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, kao i cijele romske zajednice, kojoj pripada.

Kako kaže Elvis, bitno je da vjerujete u sebe i da radite na sebi, pa će sve doći na svoje. Tako je on počeo i dogurao do magistarskog rada, koji je odbranio uz najviše ocjene 10,0.

"Ja sam kroz školovanje samo htio da učim, nisam se opterećivao titulama, nego malo po malo. I evo me sada sam uspio da odbranim magistarski rad na temu "Model za predviđanje platežne nesposobnosti preduzeca iz trgovačke djelatnosti u Republici Srpskoj". Tema je i nakon skoro pola vijeka, kada su se razvili prvi modeli za predviđanje platežne nesposobnosti, i dalje aktualna kako u zemljama u regionu, tako i u svijetu, naročito sada u doba izazovnog poslovnog okruženja. Vjerujem da moj uspjeh puno znači i romskoj zajednici kojoj pripadama, pa mi je s toga još draže što sam prešao još jednu stepenicu u svom životu."

Elvis već duže vrijeme radi za jednu privatnu firmu u Banjoj Luci, a pored toga vodi i Kulturnoumjetničko društvo "Rogolji" sa svojim prijateljima. Koliko je ovaj mladić zanimljiv imali ste priliku pogledati i u 17. epizodi serijala (NE)VIDLJIVI.


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković