Auto Janković
1137 Objavljeno 15 septembar 2018 Autor: Micro mreža

Na području Policijske uprave Gradiška, 14.09.2018. godine, pronađeno je dvanaest migranta koji su na teritoriju Republike Srpske ušli iz susjednih zemalja. 

Naime, 14.09.2018. godine, oko 06,30 časova, policijski službenici Policijske stanice Gradiškasu u Ulici Obala Vojvode Stepe, opština Gradiška, uočili šest lica za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da se radi o šest lica iz Iraka.

Takođe, istog dana, u mjestu Gašnica, oko 06,30 časova, policijski službenici Policijske stanice Gradiška, uočili su šest lica lica za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da se takođe radi o šest lica iz Iraka.

Pronađeni ilegalni migranti predati su pripadnicima Jedinice granične policije Gradiška, na dalji rad i postupanje sa istima.

Apelujemo na građane Gradiške da sva sumnjiva lica prijave MUP-u, jer u suprotnom čine krivično djelo. Za sada stanje sa migrantima na području Gradiške nije najbolje, jer građani polako počinju da zaziru od mogućeg susreta s migrantima, pogotovo noću. Talas migranata u BiH će zasigurno potrajati do kraja godine.

Centari civilnih inicijativa