3736 Objavljeno 18 jun 2022 Autor: Bojan Trgić

Preduzeće "Acqua plus bazeni Gradiška" je jedino preduzeće ovog tipa koje je tokom prošle godine radilo uz pomoć agregata, jer, kako kažu Elektroprivreda Republike Srpske im nije uključila struju ni nakon brojnih molbi i pokušaja da se problem oko struje prevaziđe.

U svom saopštenju javnosti, Bazeni Gradiška su opisali brobu koja traje više od dvije godine, s akcentom na nezainteresovanost Elektroprivrede Republike Srpske da se ovaj problem riješi. 

"Saopštavamo vam ovim putem, jer smatramo da su ove vijesti od izuzetne važnosti za lokalnu zajednicu opštine Gradiska, a i širu javnost. "ACQUA PLUS BAZENI GRADIŠKA" su bez električne energije drugu godinu za redom, obraćali smo se u više navrata Elektroprivredi RS, UZ PRIJEDLOG AVANSNE UPLATE ali smo odbijeni, a tako i od samog vrha lokalne zajednice, u protekla dva mjeseca smo kontaktirali i kabinet generalnog direktora Elektroprivrede RS, Luku Petrovića ali smo svaki put odbijeni uz opravdanje da je direktor na putu kao i prošle godine, napominjemo da su bazeni ACQUA PLUS prošlu sezonu jedini bazeni u BIH, a možda i u Evropi koji su se snabdijevali električnom energijom pomoću agregata", stoji u njihovom saopštenju.

Obzirom da predstavnici pomenutog preduzeća spominju i Gradsku upravu Gradiška, obratili smo se upitom gradu, međutim, kako nam je pojašnjeno Grad Gradiška nije nadležan za rješavanje ovog pitanja.

"Predmetna nekretnina je vlasništvo pravnog lica Atos bank (Sber bank), te Grad Gradiška nema bilo kakve ingerencije nad istim, kao ni mogućnost posredovanja u rješavanju pitanja oko eventualnog "problema" sa električnom energijom. Grad Gradiška, svakako, podržava sve aktivnosti koje doprinose pokretanju turističko-zabavnih sadržaja na području našeg Grada, ali u ovom slučaju nema nadležnost za rješavanje određenih pitanja".

Pored upita Gradskoj upravi, pitali smo i Elektroprivredu Republike Srpske ali su nam u telefonskom razgovoru saopštili da ćemo odgovor dobiti ubrzo, kao i to da im treba više detalja oko naziva samog preduzeća.

Bazeni Gradiška su otišli u stečaj, a imovina je pripala poslovnoj banci. Nakon toga 2019. godine je firma Sportsko-rekreativni centar "Akva plus" uzela Bazene u petogodišnju koncesiju ali problemi sa strujom nikako da se riješe, zbog čega u Gradišci ispašta turistički sektor.


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković