12017 Objavljeno 21 jun 2022 Autor: Bojan Trgić

Na današnjoj pres konferenciji Policijske uprave Gradiška, pitali smo načelnika PU Gradiška, Bojana Škorića, vezano za dešavanja u prethodnom periodu kada je u pitanju napad na njegovu porodicu, pisanja novinara o njegovim, kako je navedeno nečasnim radnjama, kao i o tome da li se osjeća sigurno obzirom da je jedini načelnik policije u Republici Srpskoj koji ima policijsku pratnju.

U skladu s pitanjima, načelnik Škorić je poručio da je akcijama u prethodnom periodu policija pokazala da želi da stane u kraj nezakonitim radnjama, a što se tiče određenih pisanja po medijima o njegovim zloupotrebama, ističe da su to naručeni tekstovi i da policija ima saznanja iz kojih struktura dolaze takvi navodi.

"Gradiška nikada nije imala bolje rezultate u borbi protiv neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Sami ste svjedoci da smo u prethodnom periodu imali 130 lica u pritvoru protiv kojih se vodi istraga sa područja grada Gradiška. Što se tiče samih komentara na određenim blogovima, mislim da je svakom normalnom čovjeku jasno o čemu se tu radi. Ti članci se mogu i naručivati i plaćati. Mi imamo određena saznanja ko je naručivao i plaćao. Pored toga, prave se lažni fejsbuk profili gdje se navode određeni komentari, a sve s jedinim ciljem da diskredituju mene lično, da pokušaju da skrenu pažnju javnosti s onoga što oni čine i da kriminalizuju i mene i moje saradnike, pa čak i moju porodicu."

Škorić je pozvao sve one koji imaju bilo kakve primjedbe na njegov rad i rad policije u Gradišci, da to prijave i ako se dokaže bilo kakva zloupotreba spreman je da podnese ostavku. Isto tako dodaje da ti koji naručuju tekstove protiv njega posjeduju skupe nekretnine ali ne rade ništa i da ti isti da imaju bilo šta protiv njega poslali bi to Tužilaštvu, a ne bi plasirali određene navode kroz medije.

"Ono što želim da poručim je da će sve biti nastavljeno jače i oštrije i sa svim ovim mi daju dodatnu snagu da se borim protiv onogo protiv čega sam se borio u prethodnom periodu. To me neće pokolebati, neće uticati na mene lično niti na moje saradnike, niti na moju porodicu. Pozivam građane da ne vjeruju u takve natpise već da vjeruju onome što saopštavaju zvanične institucije."

Na kraju Škorić se osvrnuo i na ličnu sigurnost kao i sigurnost građana Gradiške, istakavši da građani nemaju razloga za zabrinutost, da trebaju da se osjećaju sigurno, jer, kako kaže i on se osjeća sigurno i bezbjedno.


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković