880 Objavljeno 23 jun 2022 Autor: Micro Mreza

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, u protekla 24 časa, evidentirana su dva narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode.

Policijski službenik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka, 22.06.2022. godine oko 10.45 časova, prilikom sprovođenja republičke akcije iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, u ulici Kozarskih brigada, grad Gradiška, izvršio je kontrolu putničkog automobila marke ''Fiat'' kojim je upravljalo lice M.L. iz Gradiške, a sa kojim se u vozilu nalazio suvozač N.L. iz Gradiške.

Tokom kontrole M.L. i N.L. su narušili javni red i mir ometanjem policijskih službenika u vršenju službene radnje, te nisu postupili po naređenju policijskog službenika da parkiraju vozilo na propisano parking mjesto i samovoljno su izašli iz vozila.

Licu M.L. je zbog počinjenog prekršaja po članu 24. Zakona o javnom redu i miru (ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija) i članu 33. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH (korištenje mobilnog telefona) uručen prekršajni nalog, dok je licu N.L. zbog počinjenog prekršaja po članu 24. Zakona o javnom redu i miru (ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija) i članu 34. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH (nekorištenje sigurnosnog pojasa).


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković