682 Objavljeno 31 januar 2019 Autor: Micro Mreza

Gest vrijedan pažnje zabilježen je u srijedu 30. januara u jutarnjim časovima kada su dvije učenice prvog razreda gimnazije iz Srpca pronašle za vrijeme velikog odmora na podu Pekoteke “Kvi-Kvi” u Srpcu smotak novčanica u iznosu od 1.070 maraka.

Radi se o učenicama Eleni Đurić i Jovani Glumac koje su ispravno reagovale i o tome obavijestile nadležne institucije.

„Kada smo sjele za sto, Elena je primijetila novac na podu što nas je u početku zbunilo. Pozvala je svoju majku koja joj je rekla da novac odmah predamo u Policijsku stanicu Srbac. To nam je rekla i profesorica Julija Ugren kod koje smo imale čas pa smo tako i uradile“, kaže Jovana.

NJena prijateljica Elena kaže da nisu mogle da vjeruju da je neko izgubio toliko novca i odmah su pomislile kako bi bilo njenim roditeljima da im neko ne vrati nešto što su izgubili.

“Oni su me uvijek savjetovali da ne smijem nikad uzeti tuđe bez obzira na vrijednost. To smo učili i u školi, pa smo tako i postupili ne znajući ko je vlasnik novca“, kaže Elena.

Učenice su dobile pohvalu od direktora Centra srednjih škola “Petar Kočić” Milenka Živanića i pedagoga Žarka Brkanlića koji je putem razglasa objavio vijest o ovom humanom gestu koji treba da bude primjer za sve učenike.

Nezvanično se saznaje da je putem video nadzora pekoteke identifikovan vlasnik kojem će službenici Policijske stanice Srbac vratiti novac.

/srbac-rs.com/

Auto Janković