1444 Objavljeno 01 mart 2019 Autor: Bojan Trgić

Odbornik Partije demokratskog progresa u Skupštini opštine Gradiška je kritikovao Komunalno preduzeće "Vodovod" A.D. Gradiška, poručivši da vodu ne tretiraju na pravi način.

"U Gradišči se ne tretira voda kako treba i time se potencijalno ugrožava zdravlje naših građana. Voda se do sada svakodnevno tretirala na način da se u nju stavljao hlor svaki dan, te da se ta voda slala na ispitivanje, međutim u Gradišci po mojim informacijama ne rade tako više od četiri dana-četvrtak, petak, subota i nedjelja."

Dončić kaže da nezvanično daznaje da se u ovom preduzeću dešavaju previranja oko rukovodstva i da ne može da vjeruje da su bitniji automobili i putevi od vode koju piju naši građani.

Direktor Komunalnog preduzeća "Vodovod" A.D. Gradiška Sandro Zeničanin poručuje da se ne bi igrao sa tako ozbiljnom stvari kao što je voda za piće ako ništa zbog svoje djece.

"Ne mogu da vjerujem da se ljudi igraju s ovakvim stvarima dezinformišući narod što može dovesti do panike među građanima bez ikakve potrebe. Mi vodu svakodnevno ispitujemo i analiziramo, ne hlorišemo je samo kada radimo neka spajanja na mreži. Nikad se ne bih igrao s odgovornostima koje imam, ako ništa zbog svoje djece, a oni koji nemaju nikakve odgovornosti mogu da šire informacije kakve hoće".

Zeničanin poručuje i to bi informisali javnost ukoliko voda nije za piće i da s’ tim nema igranja. Ipak, Dončić najavljuje da se ova priča ovdje ne završava te da ima još informacija vezanih za gradiški Vodovod.

Auto Janković