953 Objavljeno 24 maj 2019 Autor: Micro Mreza

Policijska uprava Gradiška, 23.05.2019. godine, u vremenu od 08,00 do 15,00 časova, realizovala je planiranu akciju; Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontroli tehničke ispravnosti vozila.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, ukupno su kontrolisali 113 vozila, od kojih je kod 64 vozila utvrđena tehnička neispravnost vozila, a 6 vozila upućeno je na vanredni tehnički pregled. Tokom akcije, evidetirano je i 11 prekršaja po ostalim osnovama, a vozačima je ukupno izdato 75 prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Vozač koji u saobraćaju na putu upravlja vozilom koji nema ispravne propisane uređaje za upravljanje, uređaje za zaustavljanje, pneumatike i uređaje za spajanje vučnog I priključnog vozila, isključiće se iz saobraćaja i kazniti novčanom kaznom u iznosu od 100,00 do 300,00 KM, dok će novčanom kaznom u iznosu od 40,00 KM biti sankcionisan vozač koji u saobraćaju na putu upravlja vozilom koje nema ispravne propisane ostale uređaje ili opremu (svjetlosno-signalne uređaje, uređaje za davanje zvučnog signala i dr.).

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise, a posebno na vozače motornih vozila da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju puta, te da u saobraćaju upravljaju sa tehnički ispravnim vozilima, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Auto Janković