Auto Janković
1318 Objavljeno 14 jun 2019 Autor: Micro Mreza

U okviru akcije ,,Plantaža 2019“ policijski službenici pronašli i oduzeli drogu u Gradišci.

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška, u okviru akcije ,,Plantaža 2019“, a na osnovu operativnih saznanja da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ,,Omogućavanje uživanja opojnih droga“ I ,,Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“,lišili su slobode lica inicijala I.Š. (1986) iz Prijedora, R.K. (1992) i R.M. (1993) obojica iz Gradiške.

Policijski službenici nakon izvršenih provjera, te na osnovu usmene saglasnosti dežurnog okružnog javnog tužioca, Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 12.06.2019. godine izvršili su uviđaj u kući stanovanja koju koristi I.Š. u Ulici Petra Pecije, grad Gradiška, te tom prilikom pronašli određenu količinu suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i ostatke sagorjele suhe biljne materije i papir (rizla) za uvijanje opojne droge.

Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku. Nakon ispitivanja, a uz saglanost dežurnog okružnog javnog tužioca, lica su otpuštena na slobodu, a u redovnoj proceduri slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela.

Testing centar Gradiška