1691 Objavljeno 14 jun 2019 Autor: Bojan Trgić

Grupa 20-ak entuzijasta prijatelja koji su najviše porijeklom iz okoline potkozarja, kao i današnje Slavonije okupila se na večeri s vladikom Jovanom Ćulibrkom i sveštenikom  Ognjenom Tendžerićem da saznaju više o poziciji Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, a posebno u Slavoniji.

Ujedno se razgovaralo o važnim istorijskim pitanjima koji su pred srpskim narodom i danas. Vladika je držao besjedu i vodio dijalog vise od tri sata, na kraju dodajući da je ovo bio jako bogougodan skup i pozvao sve da više obilaze crkve i manastire u Slavoniji jer to daje potvrdu velikoj borbi i radu kojim su posvećeni crkva i narod.

Ovom prilikom se skupilo 4000 KM za temelj crkve u Novoj Gradisci, čiji sveštenik Ognjen Tendžerić za Micro mrežu kaže kako je ponosan na svu ekipu koju je skupio s ovakvim ciljem.

"Dragi prijatelji od srca se zahvaljujem za druženje koje smo sinoć organizovali u cilju pomoći za izgradnju temelja pravoslavnog hrama u Novoj Gradišci. Hvala gospodinu Šurlanu na ulozi domaćina, Draganu Borkoviću, Sunčici Đaković Kovačević, Dragoslavu Tubiću - Dado, Čedomiru Stajčiću, Nemanja Panić, Mirko Samardžija, Stevo Ivetić, doktoru Popoviću i supruzi, Dragan Krošnjar, Čekić Vladimir, Dejan Pjević, Velibor Lalić, Nebojša Macanović, Miso Golub, Nikola Stjepanovic i porodici Ličanin na prilozima, te moj veliki prijatelj Vedran Francuz. Nadam se da nisam nikoga zaboravio".

Otac Ognjen će dostaviti zahvalnice s imenima i u sljedećoj molitivi zajedno sa njegovim preosveštenstvom vladikom Jovanom i pomoliti za sve nas i naše porodice.

 

Auto Janković