795 Objavljeno 09 jul 2019 Autor: Micro mreža

S ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, posebno bezbjednosti vozača motocikla, lakih motocikla i mopeda na području Policijske uprave Gradiška, 06.07.2019. godine, realizovana je akcija „Pojačane kontrole vozača motocikla, lakih motocikla i mopeda“.

U ovoj akciji kontrolisan je 21 vozač motocikla, lakih motocikla i mopeda, od čega su 12 vozača sankcionisana zbog upravljanja bez zaštitne kacige, 4 vozača sankcionisana su zbog upravljanja bez položene kategorije A i podkategorije A1, 3 vozača motocikla, lakih motocikla i mopeda zatečeno je bez registracije, 1 vozač zatečen je da upravlja u saobraćaju pod uticajem alkohola, a evidentirano je i 11 ostalih prejkršaja.

Takođe, u ovoj akciji kontorolisano je i 12 ostalih učesnika u saobraćaju, a ukupno je izdat 31 prekršajni nalog. Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa ciljem podizanja svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

 

Auto Janković