Auto Janković
1187 Objavljeno 14 januar 2018 Autor: Micro Mreza

KOZARSKA DUBICA - Svi pravoslavci koji slave po Julijanskom kalendaru u ponoć su dočekali  Novu 2018., a ispratili staru 2017. godinu.

Doček pravoslavne Nove godine u Kozarskoj Dubici organizovan je sinoć u Spomen-hramu Svete Petke i Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u kojima se za srećno i uspješno novo ljeto služio moleban.

Dubičani su se u ponoć okupili u svojim hramovima, gdje su molitveno dočekali Novu 2018. godinu, a potom su se zabavljali i družili uz kuvano vino i vatromet.

U novogodišnjoj čestitki paroh dubički Slobodan Malinović je svim građanima Kozarske Dubice i arhijerejskog namjesništva pounskog poželio srećnu i Bogom blagoslovenu nastupajuću pravoslavnu Novu godinu.

''Hvala Bogu, kao i svake godine dočekujemo Novu godinu, na nama je da poželimo da sve ono što ne valja ostane iza nas, a sve ono što želimo dobroga što nismo ostvarili u prošloj godini, da poželimo da nam Bog pomogne da se u nastupajućoj ispuni'', kazao je Malinović.

On je rekao da je moleban tradicija kojom Bogu zahvaljujemo na svemu onome što je dobro, a ujedno da se pomolimo da nam Bog da svakog dobra, blagoslova, napretka u nastupajućoj godini, da našim domaćinima svaki trud koji ulažu od ruke ide i da u svemu što budu radili i započinjali uspiju.

Svim Dubičanima koji Novu godinu slave po Julijanskom kalendaru srećnom i uspješnom poželio je i Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

Svojim sugrađanima on je poželio puno sreće, zdravlja, uspjeha,  veselja i poručio im da sve ono što je bilo loše ostave iza sebe, te da se svi zajedno potrudimo da nam bude bolje u sljedećoj godini, da učinimo sami sebe ponosnim i Republiku Srpsku što boljom.

Nakon bogosluženja, čestitki i vatrometa okupljeni građani su ispred svojih hramova nastavili druženje uz čašicu kuvanog vina i vatromet.

Mladi su nastavili slavlje u brojnim dubičkim kafićima, a oni nešto i malo više stariji okrijepu i toplinu potražili su u vlastitom domu gdje je većina Dubičana i dočekala Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

www.rtv-kd.com

 

 

Centari civilnih inicijativa