945 Objavljeno 19 avgust 2019 Autor: Bojan Trgić

Gradiška je suočena sa saobraćajnim kolapsom danima unazad, a osim problema koji se ogledaju u saobrajaćanju lokalnog stanovništva, problem i je komunikacija građana sa obe strane rijeke Save. 

Već na ulazu u Gradišku petlja na Banjalukom mostu je blokirana automobilima, pa građani traže alternativne puteve i zaobilaznice. Problem saobraćanja preko mosta na rijeci Savi je izražen i težak za svo stanovništvo koje mora s vremena na vrijeme da pređe preko Save.

Aleksandra Vasiljević iz Nove Gradiške se žali na poteškoće i nemogućnost dolaska kod svoje porodice preko rijeke Save u Gradišci.

"Ja danima ne mogu da odem do svojih jer su ogromne gužve i jer imam malu bebu, pa ne mogu s njom pješice da prelazim preko granice."

Aleksandra nije jedina, mnogi Gradiščani se žale da ne mogu da odu do svojih njiva i imanja u opštinama u Hrvatskoj, jer su gužve ogromne i ne mogu da čekaju satima da pređu tri kilometra.

Dugo očekivani most u Čatrnji bi trebao da počne da se gradi, ipak se njegova izgradnja prolongirala zbog godišnjih odmora. Možda bi naše ministre i poslanike trebalo poslati da ljetuju i čekaju u redu bez rotacija na granici. Valjda bi to ubrzalo gradnju.

Auto Janković