1106 Objavljeno 17 januar 2018 Autor: Micro mreža

Oko 20 planinara Planinarskog društva “Videta“ Srbac učestvovalo je proteklog vikenda u akciji pješačenja stazom dugom 17 kilometara u sklopu manifestacije Banjalučka transverzala koju je organizovalo Planinarsko društvo „Kozara“ iz Banjaluke. Pored Srpčana, učešće je uzelo oko 150 planinara banjalučke regije.

Planinari su se okupili u jutarnjim časovima ispred fabrike obuće “Bema“ u Banjaluci i uputili se utvrđenom stazom preko Trešnjika, Banj brda, Srpskih toplica i kanjona Suturlije do planinarskog doma na Šibovima.

Tu je organizator za sve učesnike pripremio tople napitke a nakon druženja i razmjene iskustava planinari su se vratili na svoja odredišta.

Jedan od najmlađih učesnika je bio mali Srpčanin Marko Tatić koji je dobio zahvalnicu za izuzetan doprinos u razvoju planinarstva i učešće u Banjalučkoj transverzali.

Videta će učestvovati 27. januara i u Svetosavskom usponu, planinarskoj akciji koju organizuju mještani Lepenice, a potom na gastro takmičenjima na Kozari i tradicionalnoj manifestaciji Dani zime koja se održava 3. i 4. februara.

srbac-rs.com

Centari civilnih inicijativa