2281 Objavljeno 01 oktobar 2019 Autor: Micro Mreza

Protiv Miodraga K. (46) iz Laktaša policija iz Gradiške podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je prisvojio robu vrijednu 35.250 maraka iz prodavnica "Beuk-komerca" u Gornjim Podgradcima u kojoj je radio kao poslovođa, saznaju "Nezavisne".

On je osumnjičen za krivično djelo pronevjera jer je protivpravno prisvojio robu koja mu je bila povjerena u radu u ovoj firmi, tačnije prodavnicama.

Kako nezvanično saznajemo, tokom popisa sredinom aprila utvrđeno je da sa lagera nedostaje više paleta robe.

Navodno je vlasnik početkom aprila poslovođu svoje firme obavijestio da će se sredinom tog mjeseca obaviti popis u preduzeću, ali se on već sutradan nije pojavio na poslu.

"Pokušao je da ga kontaktira i slao mu obavještenja na adresu, ali se on nije javljao na te pozive pa je slučaj prijavio policiji. Nedostajali su uglavnom prehrambeni proizvodi čija je ukupna vrijednost preko 30.000 maraka. Zanimljivo je da najviše nedostaje plazme - više paleta", rekao je izvor blizak istazi.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Gradiška navodeći inicijale, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli su izvještaj protiv M.K.

"M.K. je osumnjičen da je od 28. avgusta 2018. do 8. aprila 2019. godine protivpravno prisvojio robu koja mu je bila povjerena u radu kao rukovodiocu privatnog preduzeća u mjestu Gornji Podgradci - Gradiška, te je tom prilikom privatnom preduzeću pričinio materijalnu štetu od oko 35.250 KM", naveli su iz policije.

Pokušali smo juče kontaktirati ovu firmu, ali nam se niko nije javio na broj telefona koji je zvanično dostupan.

/Nezavisne/

Auto Janković