Krčma kod Ace
680 Objavljeno 02 oktobar 2019 Autor: Micro Mreza

Simboličnim osvjetljavanjem nekih od najljepših građevina i objekata u BiH u ružičastu boju zvanično započet "Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke".

Udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu "Think Pink - Zajedno smo jedno" na taj način pridružila su se brojnim evropskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti.

Udruženje žena oboljelih od raka dojke „Narcis“ Gradiška osvjetljavanjem glavnog ulaza zgrade stare Vijećnice u Gradišci u pink svjetlost obilježilo je juče početak oktobra, međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke.

Predsjednica Udruženje žena oboljelih od raka dojke „Narcis“ Svjetlana Kragulj, rekla je da se Udruženje i ove godine pridružilo aktivnostima mjeseca borbe protiv raka dojke zajedno sa 23 grada u BiH i Republici Srpskoj.

“Cilj obilježavanje jeste da se probudi svijest kod žena o preventivnim pregledima i ranom otkrivanju raka dojke, jer sve što se ranije otkrije veća je mogućnost izlječenja”, istakla je Kraguljeva.

Udruženje žena oboljelih od raka dojke „Narcis“ u Gradišci ima oko 100 članova i na aktivan način, kroz predavanja, edukuje žene o značaju ranog otkrivanja raka dojke.

Udruženje će 24. oktobra u Kulturnom centru, na Dan borbe protiv raka dojke održati predavanje o ranom otkrivanju raka dojke i raka maternice.

U Banjaluci je sinoć tvrđava Kastel zasijala u ružičastoj boji, dok je u Sarajevu osvijetljen Zemaljski muzej BiH. Udruženje “Iskra Savez Žena” iz Banjaluke time je željela skrenuti pažnju građana na ovu opaku bolest.

/MM/mondo.ba/Radio Gradiška/

Auto Janković