757 Objavljeno 03 decembar 2019 Autor: Micro Mreza

Centar modernih znanja realizuje projekat “Ipak smo mi samo djeca” koji se bavi prevencijom maloljetničkog prestupništva i vršnjačkog nasilja, u sedam gradova, Gradiška, Srbac, Kneževo, Čelinac, Kotor Varoš, Prnjavor i Banjaluka.

U cilju upoznavanja djece sa svim negativnim posljedicama maloljetničkog prestupništva, u navedenim gradovima će biti organizovana predstava “E moj vaspitaču” koju izvode glumci DIS pozorišta iz Banjaluke, a koja je nastala na osnovu istinitih priča maloljetnih prestupnika iz Vaspitno popravnog doma Banjaluka.

– Nakon predstave će biti organizovan razgovor sa bivšim maloljetnim delinkventom o greškama koje je napravio u životu i posljedicama takvog ponašanja, uz moderatora i glavnog urednika portala ''Micro mreža''  Bojana Trgića, socijalnog radnika, a u kojem se moći da učestvuju u svi gledaoci predstave – objasnio je profesor Nebojša Macanović, predsjednik Centra modernih znanja.

U okviru edukativne akcije biće i izložba novinarskih tekstova o vršnjačkom nasilju i devijantnom ponašanju, koja će biti predstavljena u istim prostorima gdje će se odigravati predstave.

Predstavu izvode glumci DIS pozorišta, u režiji Novice Bogdanovića, po ideji profesora Nebojše Macanovića.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa BHRI, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

/MM/Srpskainfo/

Auto Janković