Auto Janković
692 Objavljeno 07 decembar 2019 Autor: Micro Mreza

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška i Trećom policijskom upravom Kantona Sarajevo sproveli su operativnu akciju kodnog naziva „Bitola“ u okviru koje je slobode lišeno lice A.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 20 krivičnih djela „Teška krađa“ na području Grada Banja Luka.

Naime, lice A.B se sumnjiči da je od septembra 2017 pa do novembra 2019 godine izvršio dvadeset krivičnih djela „Teška krađa“ na području grada Banja Luka.

Izvršen je pretres stana u Kantonu Sarajevo koji je osumnjičeni koristio, te su tom prilikom pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnog djela, zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, specijalne folije „Lomači“, cilindrične brave kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 105.215,00KM.

U ovim aktivnostim izvršena je i kriminalistička obrada nad licima LJ.I. i E.A. Lice A.B. je nakon krimanalističke obrade sproveden u Službu za poslove sa strancima,
terenski Centar Banja Luka, jer isti u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u Bosni i Hercegovini.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu.

Protiv lica A.B. nakon kompletiranja i dokumentovanja, biće dostavljen Izvještaj OJT Banja Luka o počinjenim krivičnim djelima. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.

Testing centar Gradiška