347 Objavljeno 02 januar 2020 Autor: Micro Mreza

Na GP Gradiška bilježimo duge kolone vozila u oba smjera, na GP Brod i Gradina pojačan je intenizitet saobraćaja na izlazu iz  BiH.Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Na većini puteva u RS saobraćaj se odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima. Magla smanjuje vidljivost uz riječne tokove,posebno na području Gradiške. Zbog niske temperature,skrećemo pažnju na formiranje poledice, posebno u višim predjelima i preko prevoja, kao i na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj, čije je poštovanje obavezno.

Danas (02.01.) do ponoći, zbog novogodišnjih praznika, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj, saopšteno je iz IC AMS RS.