Auto Janković
753 Objavljeno 02 januar 2020 Autor: Micro Mreza

S.R. uhapšen je zbog napada na policijske službenike u Banjaluci, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 1.1.2020. godine u 22.40 časova slobode su lišili lice inicijala S.R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'napad na službeno lice u vršenju službene radnje', navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banjaluka zaustavili su i kontrolisali vozilo kojim je upravljao S.R. te nakon izvršene kontrole i alkotestiranja, istom je saopšteno da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Nakon toga je isti je odbio izdato naređenje policijskih službenika te sjeo u svoje vozilo, dao se u bjeg, te naglim startovanjem vozila napao policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote

"Takođe, prilikom navedene radnje isti je ugrozio život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja. Istom radnjom S.R. je ugrozio i druge učesnike u saobraćaju", saopšteno je iz policije.

U cilju zaštite svog života i života drugih lica policijski službenik je upotrijebio vatreno oružje prema vozilu.

Prilikom navedenog događaja policijski službenik je zadobio tjelesne povrede, te mu je na UKC RS ukazana ljekarska pomoć, a S.R. je neposredno nakon bjega uhapšen u blizini lica mjesta.

Nad njim je u toku kriminalistička obrada.

O navedenom je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da policijski službenici preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela.

Centari civilnih inicijativa