2000 Objavljeno 02 oktobar 2017 Autor: Dejan Janković

Mališani iz Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ posjetili su danas Opštinu Gradiška gdje im je dobrodošlicu poželio načelnik opštine Zoran Adžić. U vrtićima Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ trenutno je smješteno 340 djece i postoji potreba da ti kapaciteti budu prošireni i raspisan je tender za izgradnju još jedne prostorije vrtića na Senjaku, u koju bi bilo smješteno 40 mališana.

Načelnik je pohvalio rad uprave vrtića i rekao da su vidljivi rezultati dobrog poslovanja, ali i zadovoljstvo djece i zaposlenih. „Uskoro ćemo pristupiti i izradi projektne dokumentacije za izgradnju vrtića u mjesnoj zajednici Brestovčina a iduće godine tražićemo načina za finansiranje ovog projekta“, dodao je načelnik Adžić.

Direktorica Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ Suzana Ivaštanin rekla je da je današnja posjeta Opštini prva u nizu aktivnosti kojima će biti obilježena „Dječija nedjelja“.

„Sutra organizujemo Dan otvorenih vrata u našem vrtiću, u srijedu idemo u posjetu vrtiću u Čelinac, u četvrtak ćemo biti domaćini našim drugarima iz Kozarske Dubice i Srpca, u petak idemo u posjetu dnevnom centru „Mi smo dio vas. Isto tako moram dodati da trenutno imamo 60 djece koja čekaju za prijem u vrtić“, istakla je Ivaštanin.

Mališani su izveli i kraći dramsko-recitatorski program u kome su istakli prava koja treba da imaju sva djeca a koje stariji treba da poštuju. Na kraju programa razmijenili su  poklone sa načelnikom opštine.

Auto Janković