Auto Janković
1064 Objavljeno 24 januar 2020 Autor: Micro Mreza

Policijska uprava Gradiška, 21.01. i 23.01.2020. godine, realizovala je akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu nepropisno parkiranih motornih vozila i kontrolu teretnih vozila koja vrše dostavu robe.

Tokom navedene akcije, na području Grada Gradiška, 113 vozača je sankcionisano zbog nepropisnog parkiranja motornih vozila, 60 vozača je sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnog znaka zabrana kretanja teretnih vozila na području grada, 9 vozača je sankcionisano zbog tehničke neispravnosti i 8 vozača zbog ostalih prekršaja.

Za nepropisno parkiranje motornih vozila i nepoštovanje saobraćajnog znaka zabrana kretanja teretnih vozila na području grada, prema Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima Bosne i Hercegovine, izriče se novčana kazna od 40 KM.

Policijska uprava Gradiška apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, da ne parkiraju svoja vozila na nepropisnim mjestima i da poštuju saobraćajni znak zabrane kretanja teretnih vozila na području grada, jer će policijski službenici i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem pojačanih aktivnosti sa ciljem poboljšanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Testing centar Gradiška