463 Objavljeno 24 februar 2020 Autor: Micro Mreza

Juče su u graničnom pojasu na području Gradiške prilikom kontrole državljanina Austrije čiji su inicijali R.Č. otkriveni lična karta i vozačka dozvola Hrvatske.

Četiri lica lišena su slobode na graničnim prelazima po raspisanim potragama, saopšteno je iz Granične policije. Na graničnom prelazu Brod danas je na izlasku iz BiH slobode lišen državljanin BiH čiji su inicijali S.S, za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska stanica Srebrenica raspisala potragu zbog krivičnog |ela teška krađa.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Karakaj, juče je uhapšen S.J. jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Prethodno je u petak, 21. februara, na istom prelazu, ali na izlasku iz BiH, slobode lišen M.G. za kojim je Policijska stanica Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog |ela tjelesna povreda.

Na prelazu Velika Kladuša istog dana pri ulasku u BiH slobode je lišen N.M. za kojeg je provjerama utvrđeno da ga potražuje Policijska stanica Velika Kladuša zbog krivičnog |ela skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka.

Ova lica predata su nadležnim policijskim ili sudskim tijelima.

Migrant otkriven među torbama u prtljažniku autobusa

Pripadnici Granične policije BiH pronašli su u Brodu, u prtljažniku autobusa, lice afro-azijskog porijekla, dok su dva lica takođe afro-azijskog porijekla u tom autobusu imala krivotvorene dokumente.

Ilegalni migrant, koji je rekao da dolazi iz Maroka, otkriven je u prtljažnom prostoru, između torbi putnika, u autobusu koji je saobraćao na relaciji Sarajevo-Dortmund.

Prilikom kontrole autobusa i putnika, u subotu, 22. februara, otkriveni su krivotvorena lična karta Italije, pasoš Pakistana i boravišna dozvola Italije, koje su na uvid dala dva lica afro-azijskog porijekla, saopšteno je iz Granične policije.Niko od tri lica nije imao dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njihov identitet, te su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.R.Č. je kontrolisan u kombiju austrijskih nacionalnih oznaka.

/Srna/