3755 Objavljeno 09 april 2020 Autor: Micro Mreza

Jedanaest lica sankcionisano je zbog nepoštovanja policijskog časa potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz Policijske uprave Gradiška.

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, na području teritorije koju operativno pokrivaju zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, u protekla 24 časa sankcionisali su jedanaest građana.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Srbac, 08.04.2020. godine oko 20,30 časova na izletištu u mjestu Ćukale, opština Srbac, zatekli su jedanaest lica koji nisu poštovali Zaključak o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske kojom se naređuje zabrana kretanja svim licima bez obzira na godine života u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, na način da su isti zatečeni kako peku jagnje na ražnju.

Licima koja nisu poštovala Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdati su prekršajni nalozi po članu 22. Zakona o javnom redu i miru. Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona ''SARS-CoV-2'' i ''bolesti COVID-19'' bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Auto Janković