1986 Objavljeno 10 april 2020 Autor: Micro Mreza

Policijska uprava Gradiška sankcionisala građanina zbog nepoštovanja policijskog časa potvrđeno je za ''Micro mrežu''.

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 09.04.2020. godine oko 22,30 časova na području grad Gradiška sankcionisali su lice D.B. koji je zatečen da upravlja putničkim automobilom, te je izvršenom kontrolom utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,72 g/kg.

Licu D.B koje nije poštovaolo Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat je prekršajni nalog po članu 22. Zakona o javnom redu i miru i članu 174. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Podsjećamo, od ove zabrane izuzeta su lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada ( obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.neti www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za lica koja nemaju poslodavca, a koji se obrate nadležnoj policijskoj stanici iskazujući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona ''SARS-CoV-2’’ i ’’ bolesti COVID-19’’ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Auto Janković