791 Objavljeno 11 april 2020 Autor: Micro Mreza

Policija u Republici Srpskoj kaznila je 44 osobe zbog nepoštovanja policijskog časa, a zabilježena su i dva slučaja nepoštovanja izolacije, te jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Nakon ponoći u Banjaluci su uhapšene dvije osobe, koje su se u dva navrata oglušile na policijski sat, a kod kojih je utvrđeno i prisustvo alkohola u organizmu.

Utvrđeno je da su tri osobe, D.P., S.P. i Ž.D. prvo prekršili mjeru ograničenja i zabrane kretanja, nakon čega su sprovedeni na adrese prebivališta.

Nakon nekoliko sati policija je ponovo uočila dvije od tri ranije kontrolisane i sankcionisane osobe kako se kreću na javnom mjestu, iako je na snazi zabrana kretanja za sva osobe, te su uhapsili.

U prostorijama Policijske stanice su alkotestirani i kod S.P. je utvrđeno 1,25 g/kg alkohola u organizmu, a kod D.P. 1,13 g/kg.

Takođe je utvrđeno da D.P. ima rješenje o kućnoj izolaciji, te da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policija ponovo apeluje na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim korona virusom (COVID-19).

/Fena/

Auto Janković