858 Objavljeno 12 april 2020 Autor: Micro Mreza

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske sankcionisali su 137 građana zbog kršenja zabrane kretanja.

Iz MUP-a Srpske je saopšteno je da je prekršajno sankcionisano 85 građana koji nisu poštovali zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta.

Riječ je o zabrani kretanja koja je stupila juče u 12 časova i traje danas do 18 časova.

''Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i kojima MUP izda dozvolu za kretanje. To su lica koji nemaju poslodavca, a obrate se nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem'', navedeno je u saopštenju.

Zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i starijih, kao i svih osoba na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova u protekla 24 časa sankcionisano je 52 građana.

Evidentirana je i jedna osoba koja je prekršila izrečenu mjeru izolacije.

MUP-a je apelovao da građani poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu i širenje bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj.

Auto Janković