777 Objavljeno 25 april 2020 Autor: Micro Mreza

Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u protekla 24 časa prekršilo je 54 građana u Republici Srpskoj.

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

''Policijski službenici izdali su i 5 prekršajnih naloga zbog okupljanja u grupama  većim od tri osobe na javnom mjestu, a jedno lice je sankcionisano zbog krešenja rješenja o kućnoj izolaciji'', saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Podsjećamo, na teritoriji Republike Srpske danas od 12 časova je na snazi zabrana kretanja van teritorije opštine boravišta/prebivališta koja je na snazi do nedjelje u 18,00 časova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona ''SARS-CoV-2'' i ''COVID-19'' bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Auto Janković