717 Objavljeno 05 maj 2020 Autor: Micro Mreza

Dogradnjom više od hiljadu kvadrata u gradiškoj Bolnici, koja pruža usluge pacijentima sa područja nekoliko opština i gradova, uslovi rada će biti znatno poboljšani.

Nove i funkcionalnije prostorije i opremu dobiće Hirurgija, Pedijatrija i Ortopedija. Građevinski radovi za prve dvije faze su ugovoreni, a finansiranje obezbijeđeno.

''Vlada Republike Srpske je za prvu fazu rekonstrukcije Bolnice obezbijedila 430.000 KM'', istakao je Rajko Dodik, direktor gradiške Bolnice.

Navodi da će prva faza, koja je u toku, biti okončana za tri mjeseca

Nakon rekonstrukcije operacionih sala i dogradnje Pedijatrije i Ortopedije sa po 500 kvadrata, uslijediće druga faza koju najvećim dijelom finansira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Ona podrazumijeva zamjenu bolničke stolarije.

''Zamjena stolarije će uveliko poboljšati uštede toplotne i električne energije'', pojasnio je Dodik.

On naglašava da su sve procedure za prve dvije faze, uključujući troškove gradnje, izvjesne.

''Nakon završetka ove dvije faze neophodno je obezbijediti novac za kompletnu rekonstrukciju unutrašnjosti svih odjeljenja Bolnice. Tu ništa značajnije nije urađeno od izgradnje centralnog objekta prije pola vijeka. Nadamo se da ćemo i to riješiti uz podršku resornog ministarstva,  Vlade Srpske i gradske uprave'', kazao je direktor Rajko Dodik.

/Srpskainfo/

Auto Janković