6288 Objavljeno 17 maj 2020 Autor: Micro Mreza

Identifikovana i lišena su slobode tri lica zbog krivičnih djela ''Izazivanje opšte opasnosti'', ''Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'' i ''Tjelesna povreda'', potrvđeno je za ''Micro mrežu'' iz Policijske uprave Gradiška.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 16.05.2020. godine, identifikovali su i lišili slobode lice B.N. iz Gradiške zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela ''Izazivanje opšte opanosti'' i ''Nedozvoljena proizvdnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'', te M.N. iz Srpca i K.S. iz Gradiške zbog krivičnog djela ''Tjelesna povreda''.

Naime, Policijskoj stanica Nova Topola, prijavljeno je da je na lokalnom putu u mjestu Gornji Karajzovci, grad Gradiška, 16.05.2020. godine oko 22,10 časova, došlo do verbalnog i fizičkog obračuna između više lica, a potom i do pucanja iz vatrenog oružja.

Po prijavi su postupili policijski službenici ove Uprave, koji su na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, identifikovali, a zatim i lišili slobode lica B.N. iz Gradiške, K.S. iz Gradiške i M.N. iz Srpca.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica nakon ispitivanja otpuste na slobodu, a da se protiv istih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.