2606 Objavljeno 21 maj 2020 Autor: Micro Mreza

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Policijskom stanicom Modriča i Policijskom upravom Gradačac lišili su slobode lice B.I. iz Gradačca, te su tom prilikom rasvijetlili ukupno 10 krivičnih djela, potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz Policijske uprave Gradiška.

Naime, u prethodnom periodu ova Policijska uprava je zaprimila više prijava koje se odnose na izvršenje krivičnih djela teških krađa i krađa.

U cilju rasvjetljavanja ovih krivičnih djela,policijski službenici ove Uprave sproveli su akciju kodnog naziva ''Vento''.

Preduzimanjem niza operativnih i istražnih mjera i radnji policijski službenici ove Uprave došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela mogu dovesti lica B.I. i V.E. oba iz Gradačca.

Lice B.I. je pronađeno i lišeno slobode, dok je za licem V.E. raspisana potraga.

U toku istrage utvrđeno je da su ova lica vršila provale u porodične kuće i pomoćne objekte čiji vlasnici su privremeno odsutni, kao i u vozila, nakon čega su vršili premetačinu i tom prilikom su protivpravno prisvajali različite predmete i novac.

Otuđeni predmeti su privremeno oduzeti, te će poslužiti kao dokaz u daljem krivčnom postupku.

Operativni radnici ove Uprave i dalje preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikovanja eventualnih saučesnika u izvršenju ovih krivičnih djela, kao i pronalasku lica V.E. za kojim je raspisana potraga.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka pod čijim nadzorom su preduzimane mjere i radnje.

Po kompletiranju predmeta nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv B.I. i V.E. biće podnešen Izvještaj o otkrivanju krivičnog djela i počinioca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 6 krivičnih djela teške krađe, 3 krađe i 1 krivičnog djela Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.